Sommerhøjskole - uge 1 og 2

Erik Pema Kunsang, John Dunne, Joan Halifax, Madhurima Rigtrup, mfl.

Start Date : 2022-07-17

End Date : 2022-07-30

To højskole-uger

"Buddha og Grundtvig i sommerlandet"

17-23. juli og 25-31. juli

 

Højskole på Gomde, med liv og sjæl. Kom og vær med til at udforske hvordan det dybe i tilværelsen kan gro ind i en tid med masser af overflade. Tiden har både brug for og plads til  nye former for vågenhed, visdom og fællesskab -- i familieliv, samfundsliv, naturliv, bevidsthedsliv -- mange forbundne felter hvor vi kan blive bedre til at lytte og skabe. Traditionelle og utraditionelle former for ånd spirer i sprækkerne.

 

Her er to sommerhøjskole-uge med Buddha og Grundtvig. En uge med fordybelse, dialog, leg - for unge, gamle, meditationsbegyndere, meditationsveteraner, singles, børnefamilier, og alle mulige andre som gerne vil trække vejret frit og sammen i tilværelsens mysterier.

 

Kurserne er indrettet så man både kan gå i dybden og slappe af, båret i meningsfuldt samvær.

De to kurser kan tages samlet eller hver for sig.

 

 

Kursus 1, Livstræets krone.

Vågenhed, venskab og visdom i en vild tid

17.-23. juli

 

Lærere: Erik Pema Kunsang, Roshi Joan Halifax, Madhurima Rigtrup, Kiku Day, Anders Laugesen, Jacob Aremark, Thomas Doctor, Niels Viggo Hansen - og flere.

 

Dette kursus udforsker mangfoldigheden af ånd og dens udtryk i vores tid - i kunst, videnskab, krop, sjæl, fællesskaber og levemåder. Igennem det hele løber en rød tråd af fælles meditativ udforskning, igangsat af en intensiv indføring i grundlæggende buddhistisk meditationspraksis med Erik Pema Kunsang på kursets første døgn.

 

Kursus-sproget er dansk - enkelte lærere underviser på engelsk, men så er der mulighed for simultantolkning via hovedtelefoner.

 

Læs mere om indhold, form, praktikaliteter og tilmelding.

 

 

 

Kursus 2, Kreativitet og kærlighed.

Hvordan vi skaber verdener sammen

24.-30. juli

 

Lærere: bl.a. John Dunne, Tor Nørretranders, Rikke Ulk, Roshi Joan Halifax, David Hykes, Anders Laugesen, Jacob Aremark, Niels Viggo Hansen.

 

Dette kursus er fokuseret på at forstå hvordan vi skaber verden(er) sammen - kognitivt, følelsesmæssigt, fysisk, eller måske på en måde som rummer alle disse niveauer. Temaet afspejler både nogle af de "mystiske" eller "ikke-duale" sider af de buddhistiske visdomstraditioner, og har samtidig dyb resonans med Grundtvigs og højskolens impuls.

 

Læs mere om form, indhold, praktikaliteter og tilmelding.

 

 

 

   

 

Register by sending an email to tilmeldinger@gomde-hoejskole.dk

   

Do not 

Register Here

November 2022

Nov 09

Vajra Gathering

  VAJRA GATHERING ...

view

December 2022

Dec 01

Lev med Døden

KARUNA WORKSHOP på Strandgårde...

view

This is Hidden Text