Middelvejen - Indsigts retreat

Thomas Doctor

Start Date : 2020-11-27

End Date : 2020-11-29

 

 

 

Middelvejen

Et indsigts retreat med Thomas Doctor

27-29 November

Online deltagelse også muligt!

 

Middelvejen (madhyamaka) stiller spørgsmål ved alt vi tager for givet: Vores helt almindelige oplevelse af os selv og verden. Gennem denne enkle og ærlige undersøgelse, kan vi lade forudfattede ideer falde væk, og det gør os mere åbne for at se hvordan virkeligheden faktisk er; uudsigelig og hinsides alle begreber.

 

Middelvejen er en nøgle til at forstå og opleve Buddhas undervisning i transcenderende indsigt (prajnaparamita). En nøgle som er funderet i vores helt almindelige evne til at stille spørgsmål og reflektere over vores oplevelse. Selvom madhyamaka er kendt som en filosofisk og omfattende vej, kan det i praksis være en meget enkel metode, som alle kan have dyb gavn af. 

 

Denne weekend tager udgangspunkt i de første vers af Nagarjunas klassiske værk De grundlæggende vers om Middelvejen (Mula Madhyamaka Karika). Undervisning og oplæg til personlig udforskning vil gå hånd i hånd med grupperefleksioner og træning i stilhed.

 

Thomas Doctor er professor i buddhistisk filosofi og har været Chökyi Nyima Rinpoches personlige oversætter gennem mange år. Han har studeret og oversat mange dybe værker om Madhyamaka og er ifølge Rinpoche en ægte scholar-practitioner. Han videregiver middelvejen på dansk, gennem enkle refleksioner som lader os stille spørgsmålstegn ved alt som ellers forekommer os åbenlyst virkeligt. 

 

Praktisk:

Dette er en sangha weekend, hvor vi alle er hinandens værter og gæst. Vi laver al mad sammen, og hjælper hinanden med alle praktiske opgaver samt rengøring. 

 

Vi har begrænset plads på Gomde så vær sød at booke en sovesal plads med mindre du har særlige behov.

 

Online:

Online deltagelse foregår over zoom. Du vil modtage mere information og et link til zoom, i dagene op til undervisningen. Når du deltager online er du med til alle undervisningensperioderne, og vi arbejder på om vi kan lave online gruppe refleksioner, hvis der er interesse for det. Du kan også give spørgsmål, over chatten i zoom.

 

 

 

Program:

Fredag:

Ankomst om eftermiddagen

16 Meditation

17.30 Aftensmad

19.30 - 21 Undervisning med Thomas

 

Lørdag: 

6 - 8 Meditation

8 Morgenmad

9.30 - 11.30 Undervisning med Thomas

12.30 Frokost

15 - 16 Refleksion i grupper

16.30 - 18 Undervisning med Thomas

18.30 Aftensmad

20 - 21 Meditation

 

Søndag:

6 - 8 Meditation

8 Morgenmad

9.30 - 11.30 Undervisning med Thomas

12.30 Frokost og fælles rengøring

 

Alle er velkommen på Gomde i ugen op til, fra mandag til fredag. Her vil vi have en sangha uge, med fælles praksis, sutra-recitation og madlavning til kurset. Tilmelding foregår i kalenderens foregående begivenhed her.

Register Here

September 2021

Sep 25

Karuna Workshop

The Brahma Viharas - A...

view

October 2021

Oct 20

Open Sky Dharma

     ...

view

November 2021

Nov 18

KARUNA WORKSHOP: Lev med d...

  ...

view

March 2022

Mar 28

35 dages Padmasambahava re...

     ...

view

This is Hidden Text