Kærlighed, kreativitet og klima: Højskole ugekursus 2

Khenpo Tokpa Tulku, Erik Pema Kunsang, Thomas Doctor mfl.

Start Date : 2019-07-22

End Date : 2019-07-28

 

Højskole-ugekursus 2, 22-28. juli 2019:

Kærlighed, Kreativitet og Klima:

Ånd og virkelighed - i en vild tid tid.

 

Her er det andet af to højskole-ugekurser i juli 2019 hvor man kan fordybe sig i meditation, yoga og buddhistisk filosofi, og samtidig være med til at udforske mødet med europæiske værdier og ideer. Formen er den grundtvigske højskole og dens frie, fællesskabsorienterede og samtidisengagerede udvekslinger.

 

Efterhånden som mindfulness, meditation og Buddha er blevet en voksende del af kulturen, livsstilen og selvforståelsen for mange, er det naturligt at denne kulturstrøm også begynder at tage ansvar og går med ind i dialoger om hvordan vi håndterer tidens vilde problemer og muligheder. Vi tror at ægte buddhistisk-grundtvigsk højskole kan åbne vigtige vinduer indad og udad.

 

Lærerne: Igen i år har Gomdes højskole-projekt været heldig at samle et ”dream team” af lærere, kunstnere og debattører – her på kursus 2 kommer bl.a. Khenpo Tokpa Tulku (ekspert i traditionel buddhistisk filosofi fra Gomdes moderkloster i Nepal), Erik Pema Kunsang, Thomas Doctor, Peter Elsass, Phie Ambo, Anders Morgenthaler, Jacob Aremark, Madhurima Rigtrup og Niels Viggo Hansen.

 

 

Indhold på ugekursus 2: "Kærlighed, klima og kreativitet" er det andet af to sommer-højskole-kurser i 2019. Det har fokus på den måde, ånd og spiritualitet udfolder sig i praksis i vores tid, i alt fra kunst og videnskab til dagligdagens vaner og landskaber. Kurset vil især udforske fem hovedtemaer:

* Kærlighed, fællesskab og venskab i en hyper-individualistisk tid

* Visioner og passioner i kunst og videnskab

* Mødet af Øst og Vest - i dybden

* Ånd og bæredygtighed

* Hellige landskaber, ord og handlinger - kan noget af det give ny mening?

 

ugekursus 1 er hovedvægten at gå i dybden med "impulsen fra buddhismen", bl.a. ved at gå tæt på de bærende elementer af buddhistisk filosofi og praksis og deres oversættelighed ind i en ny kulturel ramme. De to kurser vil forbinde sig fint til et samlet ophold men også fungere fint enkeltvis.

 

Læs mere på højskole-projektets webside:

Alt om kursus 2 - lærer-team, program, tilmelding osv -

ALt om højskole-projektet - ide-grundlag, samarbejder, team osv

 

 

Priser

Kursuspriser er inklusive: undervisning, måltider, pauser med te / kaffe osv, samt overnatning. Du kan vælge mellem forskellige former for indkvartering på Gomde.

 

 

Overnatning

 

kuruspris

Camping (studerende*)

 

2100* kr

Camping eller overnatning udenfor Gomde

 

2900 kr

Sovesal

 

3600 kr

Seng i delt dobbeltværelse

 

4800 kr

Enkeltværelse

 

5700 kr

 

Ovenstående priser er pr ugekursus og inkluderer foruden kurset alt i kost og logi

*Forudsætter fremvisning af gyldingt studiekort fra en SU-berettiget uddannelse

 

Tilmelding

Send en email til tilmeldinger@gomde-hoejskole.dk om at du gerne vil deltage. Husk at angive om du vil deltage på kursus 1 eller kursus 2 eller begge, og hvordan du ønsker at overnatte (se priser ovenfor). Hvis du har lyst må du også meget gerne tilføje en sætning eller to om interesser og erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med bekræftelse samt kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

(Din reservation er i første omgang midlertidig i 14 dage og bliver permanent når betalingen er overført. Gomde Højskoles betingelser for tilmeldinger, reservationer, betalinger og afbud fremgår af bekræftelses-emailen. Du kan også læse dem her.)

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Register Here

May 2020

May 18

Genåbning

Med sanghaforeningen som godkend...

view

July 2021

Jul 19

Sommerhøjskole 2021 uge 1

    Buddha og ...

view

Jul 26

Sommerhøjskole 2021 uge 2

    Våge...

view

This is Hidden Text