Byggeplaner

 

I 2013 fik Gomde formelt status som retreat-center og fik ny lokalplan, og det blev derved muligt at udvikle planer for en udvidelse af centret. Som en del af den nye lokalplan for stedet er der givet tilladelse til at bygge yderligere 1400 m² bygninger. På længere sigt vil det medføre et større og bedre køkken, en ny spisesal, to ekstra lejligheder til permanente beboere, en ekstra bygning med værelser og en teltplads med bade- og toiletfaciliteter.

Til at starte med vil vi fokusere på den nye bygning, som bl.a. skal rumme køkken og spisestue. Desuden arbejder vi på planer om opførelsen af en flot indgangsportal til templet med plads til sko og overtøj.

Arkitekten Peter Oudshoorn, som også har arbejdet på udvidelsen og restaureringen af Gomde Østrigs bygninger, har doneret arkitekttegninger til den forestående tilbygning på Gomde Danmark. Vi er utroligt glade for Peters indsats. Du kan se hans arkitekttegninger HER.

Se også lokalplanen for Gomde HER.

Denne side vil blive opdateret løbende med nyt om projektet.

November 2015:

Næste skridt er udarbejdelsen af en helhedsplan for Gomde, med afsæt i det byggeri som lokalplanen tillader. Formålet med helhedsplanen er at udvikle den fremtidige arkitektur og infrastruktur vedrørende alle lokalplanens byggefelter. Det vil altså være en masterplan som skal ligge til grund for al fremtidig byggeri, der er omfattet af lokalplanen.

Byggegruppen har på baggrund af møder med og tilbud fra forskellige arkitektfirmaer besluttet af samarbejde med arkitekt Darma Duus. Hun har erfaring med bæredygtigt byggeri, og vil i samarbejde med byggegruppen, Sangha-foreningens bestyrelse og Fondens bestyrelse udarbejde helhedsplanen gennem de næste to måneder.

Januar 2016:

Helhedsplanen, som skal ligge til grund for al fremtidigt byggeri i forbindelse med udvidelsen af vores Dharmacenter, er nu klar. Planen er udarbejdet i overensstemmelse med retningslinjerne givet i lokalplanen for Gomde.
 
Arkitekt Darma Duus har tegnet et sæt tegninger, der illustrerer hvordan de forskellige bygninger og udendørsområder kommer til at se ud. I løbet af processen er Chökyi Nyima Rinpoche samt bestyrelserne for Fonden og Foreningen alle blevet konsulteret og har godkendt planen.
 
Helhedsplanen er tilgængelig HER (der kan man klikke på 'download' pilen øverst på siden for at se en større fil)

Før vi tager fat på udarbejdelsen af de mere detaljerede arkitekttegninger, vil vi meget gerne modtage feedback og råd fra alle sangha-medlemmer og venner af Gomde.
 
Send venligst dine kommentarer til helhedsplanen til gomde(a)gomde.dk senest d. 17. januar 2016. Bygge-gruppen vil så samle alt feedback og indarbejde det i den endelige plan, så vidt muligt.


Juli 2016:

Vi er nu klar til at begynde opførelsen af indgangsportalen til Gomdes tempel. Du kan se et billede af indgangsportalen her. Samtidigt skal der gennemføres en midlertidig optimering af køkkenet, hvilket inkluderer tilkobling til byvand, ny kloak og el-tilslutning. Renoveringen er midlertidig, og skal gøre køkkenet funktionelt frem til etableringen af den nye køkken/spisesal-bygning. Disse prioriteringer blev også præsenteret under årets generalforsamling i foreningen Rangjung Yeshe Sangha, hvor de opnåede fuld tilslutning.
 


February 2017

Feb 25

Losar at Gomde

  Lad os fejre det nye ...

view

April 2017

Apr 13

Frigør sindet indefra

    Meditation...

view

June 2017

Jun 28

Åbne Øjne - en introduktio...

      ...

view

July 2017

Jul 02

Sindets Natur

      ...

view

This is Hidden Text